Főoldal          Szolgáltatások          Kapcsolat

Gevi-Cons logo

 

 

HACCP

megvalósítás és  auditálás

Oktatás

higiéniai, allergének

Jelölésvizsgálat

címkeellenőrzés

Nyomonkövetési rendszer

 

_Nyomonkövetési rendszer_

 

A nyomonkövetési rendszer kétirányú tesztje és felülvizsgálata szolgáltatáscsomagunk lehetőséget nyújt a vállalkozások számára az élelmiszerlánc-biztonság alapját jelentő rendszer szakszerű fejlesztésére.

Szakembereink visszahívási modellt készítenek az élelmiszeripari vállalkozás számára, mely hatékonyan világít rá az esetleges hiányosságokra, melynek javítására javaslatot is teszünk. A rendszer működése kapcsán az élelmiszerlánc-biztonsági és hatósági elvárások mellett a gazdasági érdekeket is figyelembe véve dolgozunk ki megoldási javaslatokat.

Bármely élelmiszervállalkozás esetében előfordulhatnak biztonsági hibák. Ezek gyors és szakszerű lereagálása a jól működő nyomonkövetési rendszer segítségével történhet csak kellő hatékonysággal.

 

Kérje vállalkozása számára a nyomonkövetési rendszer kétirányú tesztjét és független szakértői felülvizsgálatát, hogy igazoltan megbizonyosodhasson a rendszer működéséről! 

Elérhetőségeink>>

 

Az élelmiszeripar bármely folyamatáról vagy fázisáról is legyen szó, a fogyasztók bizonyosak akarnak lenni a termékek biztonsága, minősége és nyomonkövethetősége felől. Az élelmiszer-biztonság és azon belül az élelmiszerek nyomon követhetősége sarkalatos pontját képezi az egyre szigorúbbá váló hazai és Uniós élelmiszerszabályozásnak. Az ellátási lánc minden szereplője számára napjainkban már több rendelet (178/2002/EK, Higiéniai rendeletcsomag, 852/2004/EK) és számos független szabvány/rendszer (GLOBALGAP, HACCP, ISO 22000, ISO 22005) határozza meg az élelmiszer-biztonságra, higiéniára és nyomonkövethetőségre vonatkozó minimális előírásokat.

 

A nyomonkövethetőség, mint elvárás megjelenése egyébként sem meglepő, hiszen egy élelmiszerekkel kapcsolatos krízis esetén, jól működő nyomonkövetési rendszer nélkül elképzelhetetlen lenne a hatékony termékvisszahívás. Európai Uniós rendelet (178/2002 EK) határoz az élelmiszerek teljes nyomonkövetésének bevezetéséről.

A termelés, feldolgozás és forgalmazás minden szakaszában biztosítani kell az élelmiszerek, a takarmányok (illetve egyéb anyag ami az élelmiszerbe, takarmányba kerülhet) útjának nyomonkövethetőségét!

Az „egy lépés vissza, egy lépés előre” elvén működő kötelezettség az élelmiszervállalkozók számára a következőket jelenti:

  • Nyomon követés előre („Tracking”): meghatározott adatok alapján az élelmiszer-vállalkozónak meg kell tudni határozni („egy lépés előre elv” alapján), hogy a kérdéses termék éppen hol található az elosztási láncban.

  • Nyomon követés vissza („Tracing”): az ellátási lánc bármely pontján meg kell tudni határozni az „egy lépés hátra elv” alapján a termék (alapanyag, segédanyag, késztermék stb.) eredetét.

Az élelmiszervállalkozóknak létre kell hozniuk a beszállító-termék kapcsolatot (melyik termék melyik beszállítótól származik), és a vásárló-termék kapcsolatot (melyik terméket melyik vásárlónak adták el).

 

A GeVi-Cons célja, hogy megbízható és partnerbarát szolgáltatásaival segítse ügyfeleik piacra jutását illetve

 piaci pozíciójuk megőrzését és erősítését.

 

Kérdéseikkel, észrevételeikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

 

 

 

 

 

 

 

A NEW Era in Food Chain Safety counseling

 

© GeVi-Cons - 2016

 

GeVi-Cons

+3670/415-7025

+3620/298-8868

E-mail: info@gevi-cons.eu

 

Marketing by