Főoldal          Szolgáltatások          Kapcsolat

Gevi-Cons logo

 

 

HACCP

megvalósítás és  auditálás

Oktatás

higiéniai, allergének

Jelölésvizsgálat

címkeellenőrzés

Nyomonkövetési rendszer

 

_Oktatás_   Higiéniai és allergén

 

Valamennyi élelmiszer-vállalkozónak gondoskodnia kell arról, hogy az élelmiszerekkel foglalkozó dolgozók rendszeresen megfelelő tájékoztatásban, oktatásban részesüljenek.

A fenti mondat a hatályos jogszabályból származik, de ha belegondolunk minden élelmiszer-vállalkozónak elemi érdeke, hogy dolgozóit képezze. Mind szakmailag mind pedig a munkahelyi gyakorlatokat, a higiéniát, a minőségi folyamatokat illetően.

Mérhető gazdasági hátrányt jelent a rosszul képzett munkaerő ezért a jogalkotó szándéka volt, hogy az élelmiszer-vállalkozások dokumentáltan oktatásba részesítsék dolgozóikat.

A GeVI-Cons szakemberei két területen is tudják a vállalkozások vezetőinek ez irányú kötelezettségeit segíteni. A Higiéniai oktatás és az Allergénekkel kapcsolatos oktatás megtartása.

 

Kérje vállalkozása számára Oktatási szolgáltatásainkat, hogy igazoltan a jogszabályi megfelelés mellett dolgozói gyakorlatisa ismeretekkel rendelkezzenek!  

Elérhetőségeink>>

 

Higiéniai oktatás

 

A biztonságos élelmiszer előállításhoz sajnos nem elegendő egy jól összeállított HACCP dokumentum, annak részleteit is ismerni kell ahhoz, hogy megfelelően járjunk el, illetve végezzük a munkánkat, ezért a dokumentáció összeállítása során feltárt és azonosított veszélyeket, a kritikus szabályozási pontokat, helyesbítő tevékenységeket, az élelmiszeripari-vállalkozónak ismernie illetve ismertetnie kell a dolgozókkal is. Jogszabály szerint évente egyszer elegendő, azonban új belépő érkezése esetén a munkába állás követő egy hónapon belül szükséges az oktatást megtartani. Az oktatásnak tartalmaznia kell a helyes higiéniai gyakorlattal, illetve a nemzeti útmutatókkal és az adott élelmiszeripari vállalkozásra vonatkozó minőségbiztosítási rendszerrel kapcsolatos ismeretanyagot.

 

A GeVi-Cons szakemberei vállalják:

  • élelmiszerhigiéniai oktatási anyag összeállítását,

  • élelmiszerhigiéniai oktatást,

  • a HACCP-rendszer bevezetésének oktatását,

  • a HACCP-rendszer esetleges módosításainak oktatását,

  • tesztírást,

  • névre szóló oklevél kiállítását az oktatásban résztvevőknek.

Allergén oktatás

 

Az élelmiszeriparban dolgozóknak számos területen kell ismeretekkel rendelkezni. A tudatos fogyasztói magatartás terjedésével a lakosság egyre szélesebb köre igényli a fogyasztásra kiválasztott termék összetevőinek, gyártójának, vagy származási helyének ismeretét. Az esetek nagy részében valamilyen betegség áll a háttérben (cukorbetegség, allergia, intolerancia). Nem véletlen tehát, hogy szigorú szabályozások vannak életben a fogyasztói tájékoztatásokról, így az allergénekkel kapcsolatban is.

 

2015-től az élelmiszer-vállalkozónak 36/2014. (XII. 17.) FM rendelet alapján belső eljárást kell kidolgoznia az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok és termékek késztermékben való jelenlétére vonatkozó szóbeli tájékoztatás megadásának módjáról és ki kell jelölnie a szóbeli tájékoztatás megadásáért felelős személyt. A belső eljárást fizikai vagy elektronikus adathordozón dokumentálni kell és a személyzet, valamint az ellenőrző hatóság számára könnyen elérhetővé kell tenni. A belső eljárásnak ki kell terjednie a forgalomba hozatal során érintett munkatársaknak az allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokkal és termékekkel összefüggő veszélyekre vonatkozó oktatására is, amelynek megtörténtét az élelmiszer-vállalkozónak dokumentumokkal kell tudnia igazolni.

 

A GeVi-Cons szakemberei vállalják:

  • a belső eljárás kidolgozását és dokumentálását,

  • oktatási anyag elkészítését,

  • allergénekkel kapcsolatos oktatás megtartását és a tesztírást,

  • oktatási jegyzőkönyv kiállítását.

A GeVi-Cons célja, hogy megbízható és partnerbarát szolgáltatásaival segítse ügyfeleik piacra jutását illetve

 piaci pozíciójuk megőrzését és erősítését.

 

Kérdéseikkel, észrevételeikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

 

 

 

 

 

 

A NEW Era in Food Chain Safety counseling

 

© GeVi-Cons - 2016

 

GeVi-Cons

+3670/415-7025

+3620/298-8868

E-mail: info@gevi-cons.eu

 

Marketing by